Kezdőlap » Megkezdtük karancssági telephelyünkön a volt tájház felújítását

Megkezdtük karancssági telephelyünkön a volt tájház felújítását

Továbbra is folyamatosan végezzük a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásának előkészítését Karancsságon, a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására minősített élelmiszer-feldolgozó üzemünkben. Alapítványunk a vidéken élő hátrányos helyzetű nők számára tranzitfoglalkoztatást is tervez, ennek érdekében az üzem szomszédságában található volt tájház épületét szintén felújítjuk.

A tranzitfoglalkoztatással célunk, hogy a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű, tartósan álláskereső, munkatapasztalattal nem rendelkező, leginkább vidéken élő nők számára munkatapasztalat-szerzést biztosítsunk. Ezzel a programelemmel egészítené ki az alapítvány a már működő, a tartós munkaerő-piaci elhelyezkedést sikeresen biztosító pszicho-szociális támogatását, a motiváció erősítését és fenntartását. A tranzitfoglalkoztatás biztosíthatja a tréningeken és szociocsoportban elsajátított alapkészségek, a társadalmi és munkahelyi beilleszkedéshez elengedhetetlen szociális kompetenciák munkakörülmények közötti beépülését, illetve a munkaerőpiacon elvárt munkavállalói attitűd kialakulását.

Az üzemben jelenleg tisztítószeres lemosás, a gépek és berendezések karbantartása, javítása, festése zajlik. Az alapítvány tulajdonában lévő területen projekt-előkészítéshez kapcsolódó területtisztítás, területrendezés történik.

A volt tájház épületében az esőzések, havazás utáni olvadások sok kárt tettek, szükséges az alap teljes hosszát betonnal megerősíteni, a megrongálódott, sérült, vizesedett falat lekaparni, és újravakolni. A megrongált bejárati ajtót ki kell cserélni, a tetőszerkezetet át kell vizsgálni, fel kell mérni a szükséges javításokat. Szükséges továbbá az épület padlózatának lebetonozása, a belső falak vakolása, a külsők burkolása lemosható, tartós téglaszeletekkel. A rongálások megelőzésére az ingatlant bekerítjük.

Salgótarjáni irodánkban külső beázás miatt szükséges a helyreállítás, felújítás, illetve kisebb javítási munkálatok is esedékessé váltak. A munkálatokat igyekszünk mielőbb elvégezni, hogy ügyfeleink fogadása ismét zavartalan lehessen.