Kezdőlap » NEA működési támogatás a 2022-es évre

NEA működési támogatás a 2022-es évre

2022. február 22-én kaptuk meg az értesítést, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi felelősségvállalás kollégiumának döntése alapján a NEAO-KP-1-2022 kódszámú, „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2022” című pályázati kiírására benyújtott, NEAO-KP-1-2022/7-000329 pályázati azonosítószámon nyilvántartásba vett, Együttműködés a foglalkoztatás támogatására, illetve az aktív időskor megteremtése című pályázatunk 150.000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesül 100%-os támogatási előleg formájában.

https://bgazrt.hu/tag/nea/

Nógrád megyében fontos a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásának elősegítése, elhelyezkedésüket gátló szociális problémáik feltárása és megszüntetése. Egyéni szükségletek alapján személyre szabott segítségnyújtással az önálló életvitel kialakításához nyújtunk segítséget. Jelentős szerepet töltünk be a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának, társadalmi integrációjának segítésében, a végleges lecsúszás megakadályozásában. Az alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezőknek fel kell készülniük a munkaerőpiac elvárásaira, segélyezettből adófizetővé kell válniuk, így tarthatják meg lakásaikat, akadályozhatják meg családjuk szétesését. A híd szerepét töltjük be a hátrányos helyzetű munkanélküliek és a gazdaság szereplői között, eredményesen csatornázzuk be az embereket a munkaerőpiacra. Lehetőséget biztosítunk az önkéntes munkára is. Több elismert szakember is tevékenykedik annak érdekében, hogy professzionális segítségnyújtást biztosítsunk a társadalom perifériáján élő emberek felemelkedése érdekében. A segítségnyújtás keretében háztartási adósságkezelést, munkaerő-piaci kompetenciafejlesztést végzünk. Nők számára a következő területeken nyújtunk segítséget: életvezetési ismeretek, háztartás-gazdálkodás, vállalkozásindítás, a karrier és a család összehangolása, egészséges életmódra nevelés. Hátrányos helyzetűeknek biztosítunk jogi segítségnyújtást, segítünk az önálló életvitel kialakításában; problémákkal küzdő háztartások fordulnak hozzánk háztartási adósságkezelés gondjainak enyhítésére. Egyéni és a csoportos szociális munka módszereivel dolgozunk.

A hátrányos helyzetű társadalmi csoportok munkaerőpiaci integrálásának céljából határon átnyúló együttműködés jött létre alapítványunk és egy szlovákiai civil szervezet között. A Szív a Szívért Alapítvány többéves megbízható tapasztalattal és az oktatási tevékenység csoportos szociális munka segítségével történő megvalósítására egyénileg kidolgozott módszerrel rendelkezik. Célunk, hogy a tartósan munkanélkülieket olyan személyre szabott képzéssel vezessük be a munkaerőpiacra, amely jó hatással van önbecsülésükre, fejleszti munkavégzési készségeiket, szokásaikat, javítja kommunikációs képességeiket és hatékonyságukat, valamint megkönnyíti a stresszkezelést a mindennapi helyzetekben.

A projekt eredményeként a felkészített résztvevőknek várhatóan nagyobb esélyük lesz elhelyezkedni és érvényesülni a munkaerőpiacon, ami nemcsak életszínvonalukat javítja, hanem általános emberi méltóságukat és önbecsülésüket is erősíti. Az ismeretszerzés az egyén és a társadalom számára egyaránt hasznos. A mai rohamosan haladó világban meg kell teremteni a munkavállalók és a munkanélküliek folyamatos továbbképzésének lehetőségét. A humánerőforrás minőségének fejlesztése a munkaerő-piaci sikeresség egyik legfontosabb tényezője.