Kezdőlap » Nemzetközi kapcsolatok – nemzetközi pályázatok

Nemzetközi kapcsolatok – nemzetközi pályázatok

Alapítványunk 2016-ban nagy hangsúlyt helyez a nemzetközi szakmai kapcsolatok kiépítésére, illetve a meglévők fejlesztésére. Két területre fókuszálunk: hátrányos helyzetű emberekkel, valamint idősekkel foglalkozó szlovák civil szervezetekkel dolgozunk együtt az év folyamán.

Az alapítvány kidolgozta az idősellátás egy új modelljét, melyet az Interreg program keretében, Magyarország és Szlovákia együttműködésével, az innovatív szolgáltatások megvalósítására pályázatként kívánunk benyújtani a szlovák partnerrel közösen. A korábbiakban jól működő, a hátrányos helyzetű célcsoportoknál már bevált, sikeres módszereinket új célcsoportra (idős emberek) szeretnénk adaptálni, illetve meg kívánjuk vizsgálni a módszer más országbeli adaptálhatóságát is.

A hátrányos helyzetű munkanélküliek felkészítő képzését ugyancsak az Interreg program keretében, szlovákiai partnerrel együttműködve kívánjuk megvalósítani. Az alapítvány több mint húsz éves tapasztalatát, legjobb gyakorlatait kívánja átadni egy Losoncon működő szervezetnek, amelynek még nincs széles körű tapasztalata munkanélküliek munkaerő-piaci integrációjában.