Kezdőlap » “Sikeres lépések a munkához” projektünk az utánkövetési szakaszba lépett

“Sikeres lépések a munkához” projektünk az utánkövetési szakaszba lépett

Második „Sikeres lépések a munkához” projektünk két utolsó csoportja is elvégezte a felkészítő képzést, melynek zárásaként megszervezték a csoportzáró rendezvényeket. Ezzel mind a hat csoport képzése befejeződött, projektünket fél éves utánkövetési szakasszal zárjuk.

Az utánkövetés az ügyfelek kísérési folyamata, mely a felkészítő képzés sikeres teljesítését követően kezdődik, és hat hónapig tart. Célja, hogy fenntartsa a fejlesztési folyamat eredményét, és értékelje a hatásosságát. Az utánkövetéssel ügyfeleinket továbbra is támogatjuk, nem hagyjuk őket magukra, hogy elért eredményeink továbbra is fennmaradjanak, tartósak legyenek. Az utánkövetés segítségével a lehető legkisebbre csökkenthetjük a munkahelyvesztés és a képzésből való lemorzsolódás esélyét.

Az utánkövetés két szinten történik: kapcsolatot tartunk a célcsoport tagjaival és a kimeneti helyekkel (munkáltatókkal, képzőkkel) egyaránt. Az utánkövetés során kezeljük a konfliktusokat, segítjük megoldani a problémákat, ezzel kívánunk hosszú távon is biztonságot nyújtani mind a munkáltató és a képző, mind ügyfelünk részére. Ügyfeleinknek és családjaiknak is szükségük van speciális segítségre ebben a számukra új élethelyzetben.

Az utánkövetés másik módja a „Sikeres lépések” klub működtetése a célcsoport számára. Az ügyfelek kötetlen beszélgetések során beszámolhatnak tapasztalataikról, esetleges problémáikról, és segítséget kapnak azok megoldásához.