Kezdőlap » Kompetenciafejlesztő képzéseken vettek részt projektünk ügyfelei

Kompetenciafejlesztő képzéseken vettek részt projektünk ügyfelei

Ügyfeleink számára előzetes igényfelmérés alapján a tréningen és szociocsoporton kívül további kompetenciafejlesztő képzéseket is szerveztünk, összesen 40 fő részére. Három témakör közül választhattak a résztvevők: vállalkozóvá válást segítő kompetenciafejlesztés; ápolási-gondozási alapismeretek; számítástechnikai alapismeretek, internethasználat.

Ügyfeleink ezzel olyan ismeretek és kompetenciák birtokába jutottak, melyeket jól tudnak majd hasznosítani a munkaerőpiacon és mindennapi életükben egyaránt.

A vállalkozóvá válást segítő kompetenciafejlesztéssel célunk a munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztése volt, ezen belül is a vállalkozói alapismeretek elsajátíttatása a személyes továbblépés érdekében. Több ügyfelünk is tervezi önálló vállalkozás indítását, de ismereteik ehhez eddig hiányoztak. Most a témában jártas, elismert szakértő segítségével kaphattak iránymutatást a következő lépéshez, a vállalkozóvá váláshoz.

Az ápolási-gondozási ismereteket elsősorban ápolási díjas ügyfeleinknek szántuk; az idős és beteg emberek gondozásával kapcsolatos legfontosabb gyakorlati tudnivalókkal ismerkedhettek meg az ezt a képzést választók. A képzés célja a munkaerő-piaci esélyek növelése, a gondozottak könnyebb és szakszerűbb ellátása, valamint szakképzésbe való bekapcsolódás megkönnyítése volt.

A számítástechnikai alapismeretek és internethasználat oktatásával elsősorban a digitális írástudást céloztuk meg, illetve szövegszerkesztési alapismereteket tanítottunk. Ezek a kompetenciák a munkaerő-piaci részvétel szempontjából elengedhetetlenek, illetve ügyfeleink így könnyebben kereshetnek állást az interneten, írhatnak önéletrajzot, motivációs levelet.