Kezdőlap » Szolgáltató iroda kialakítása nők számára

Szolgáltató iroda kialakítása nők számára

A Szív a Szívért Alapítvány pályázatot nyújtott be az Észak-magyarországi Operatív Program keretén belül a „Civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése” című konstrukcióra (kódszám: ÉMOP-3.3.1-11), melyet a bíráló bizottság támogatásra érdemesnek ítélt.

A projekt célja a nők mint hátrányos helyzetű célcsoport számára egy olyan szolgáltató és tanácsadó iroda létrehozása, amely a nők speciális igényeire és szükségleteire alapozott szolgáltatásokat nyújt, annak érdekében, hogy sikeresen vezesse a munkaerőpiacra ezt a hátrányos helyzetű célcsoportot. Törekvésünk megegyezik a Kormány 1004/2010. (I. 21.) Korm. határozatában elfogadott, a Nők és Férfiak Társadalmi Egyenlőségét Elősegítő Nemzeti Stratégia – Irányok és Célok 2010-2021 című dokumentumának első pontjával: a nők és férfiak egyenlő mértékű gazdasági függetlenségének megteremtése.

Az iroda célja a nők inaktivitásának csökkentése. Az ingatlan-felújítási tevékenység során a célcsoport szükségleteinek és igényeinek megfelelően alakítjuk ki az ingatlant, amely biztosítja a projekt ideje alatti ESZA-tevékenységeket, illetve a fenntartás időszaka alatt vállalt tevékenységeket, és a fenntartáshoz szükséges bevételeket.

Megvásárolunk és a szükségleteknek megfelelően felújítunk 116 m2 ingatlant, korszerű eszközökkel és irodabútorokkal hosszú távú, komplex működést biztosító szolgáltató irodát alakítunk ki. 24 fő számára biztosítunk ESZA-tevékenység keretében egyéni és csoportos szociális munkát, tréningeket, kompetenciafejlesztést (munkavállalói és vállalkozói kompetenciák), pszichológiai tanácsadást. Célcsoportjaink: 50 év fölötti, tartós munkanélküli, GYES-ről, GYED-ről visszatérő, munkájukat elveszítő, munkatapasztalattal nem rendelkező nők. Hiánypótló szolgáltató és tanácsadó irodánk nagy hangsúlyt fektet a nők családban betöltött szerepére, az életvezetési ismeretekre, a háztartás-gazdálkodásra, az egészséges életmódra nevelésre, a vállalkozásindításra, a karrier és a család összehangolására. A tájékoztatás eszközeivel elérjük, hogy a helyi társadalom a nők problémáira fókuszáljon, és megoldási lehetőséget kínáljunk.