Kezdőlap » “A határ nem gát – munkára készen” projekt előkészítése

“A határ nem gát – munkára készen” projekt előkészítése

Hátrányos helyzetű munkanélküliek felkészítő képzéséről szóló, határon átnyúló együttműködésen alapuló projektünkkel kapcsolatosan 2018 májusában projektmegbeszélésen vettek részt a konzorciumi partnerek a konkrét szakmai és pénzügyi megvalósítás megtervezése érdekében.

A támogatói döntésről a hivatalos értesítés júniusban várható. Ezután júliusban történhet meg a tervek alapján a projekt kidolgozása, végső formába öntése. Augusztusban megérkezhet a projekt indulásához szükséges előleg, és szeptemberben indulhat a program megvalósítása.

A projekt létjogosultságát és módszereink hatékonyságát legjobban a korábban megvalósított programjaink ügyfeleinek sikerei mutatják. A felkészítő képzés után a résztvevők nagy százaléka szerzett szakképesítést, illetve többségük elhelyezkedett és tartósan meg is maradt a nyílt munkaerőpiacon. Kapcsolatunk az ügyfelekkel a projekt lezárását követően is megmaradt, ezért módszereink hatékonysága hosszabb távon is mérhető. Néhány a sikerekből:

– B. ÉVA: Évek óta nem talált állást a szakmájában, reménytelennek látta helyzetét. Szakács állást talált, a kórház konyháján dolgozik, közalkalmazott (határozatlan idejű kinevezéssel).
– B.-NÉ SACI: Élelmiszer- és vegyiáru eladó képzést végzett el, majd boltvezetői állást kapott.
– H.-NÉ KRISZTI: Főállású anya volt, még csak közfoglalkoztatásban dolgozott. Állandó munkát kapott a gyöngyösi savanyító üzemben, megbízhatósága miatt felelősségteljes feladatokat bíztak rá.
– K. KATI: Több szakmával évek óta nem talált állást. A képzés befejezése után Szolnokra költözött, stabil állást kapott a Jász-Plasztik Kft.-nél, Jászberényben.
– K. NÓRA: Évekig nem talált munkát. Képzésünk után takarítóként helyezkedett el a rendőrségnél. Ezután az MHG-nél kapott munkát, évek óta stabil állása van.
– K.-NÉ MARIKA: Megváltozott munkaképességű, több mint tíz évig nem is keresett állást. Összeszerelői munkát kapott rehabilitációs foglalkoztatásban, munkájában helyt áll.
– M. NÁNDOR: Életkora volt a legnagyobb hátránya. A képzés után 58 éves korában egymás után kétszer is talált állást, az elsőt egy jobb lehetőségért hagyta ott.
– O. ÁGNES: Évek óta nem talált állást, rendkívül elkeseredett és bizalmatlan volt. Bolti eladóként kapott lehetőséget egy dohányboltban.
– O.-NÉ ERZSI: 46 évesen új szakképesítést szerzett, szakács tanfolyamot végzett kitűnő eredménnyel. Rögtön el tudott helyezkedni főszakács munkakörben.
– P. ILONA: Évekig nem talált állást, majd elvégzett egy vendéglátó-eladó képzést, Németországban vállalt munkát, évek óta ott él.
– V. KRISZTIÁN: Betegsége miatt évek óta nem dolgozott. A rendőrségnél kapott munkát udvaros-karbantartóként. Jelentős személyiségfejlődésen ment keresztül.
– CS. MARIANNA: Pályakezdőként nem volt önbizalma, nem talált állást. Azóta a ropigyárban dolgozik, helyt áll három műszakos munkarendben is.