Kezdőlap » NEA-támogatás

NEA-támogatás


A Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi felelősségvállalás kollégiuma “Civil szervezetek működési célú támogatása 2017″ című pályázati kiírásra benyújtott, “Együttműködés a foglalkoztatás támogatására” című pályázatunkat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 400.000 Ft összegű támogatásban részesítette.

Nógrád megyében mindennél fontosabb a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásának elősegítése, az elhelyezkedésüket gátló szociális problémáik felszínre hozása és megszüntetése. Alapítványunk egyéni szükségletek alapján személyre szabott segítségnyújtással az önálló életvitel kialakításához nyújt segítséget a megyében. Alapítványunk jelentős szerepet tölt be a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának, társadalmi integrációjának segítésében, a végleges és visszafordíthatatlan lecsúszás megakadályozásában.

Az alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezőknek fel kell készülniük a munkaerőpiac elvárásaira, segélyezettből adófizetővé kell válniuk, mivel kizárólag így tarthatják meg lakásaikat, akadályozhatják meg családjaik szétesését. Célcsoport-specifikus programunkkal a híd szerepét töltjük be a hátrányos helyzetű munkanélküliek és a gazdaság szereplői között, eredményesen csatornázzuk be ezeket az embereket a munkaerőpiacra.

Szervezetünk mind szélesebb körű lehetőséget biztosít az önkéntes munkára. Önkénteseink részben a hátrányos helyzetűek köréből jelentkeznek, akik további kapcsolódási pontokat biztosítanak leendő célcsoporttagjaink eléréséhez, programjainkba történő bevonásához. Sorstársaik közvetítése révén nagyobb bizalommal fordulnak az alapítványunk nyújtotta kibontakozási lehetőségekhez. Önkénteseink között több elismert szakember is tevékenykedik, annak érdekében, hogy professzionális segítségnyújtást biztosítsunk a társadalom perifériáján élő emberek felemelkedése, végleges leszakadásuk megakadályozása érdekében.

A segítségnyújtás keretében háztartási adósságkezelést, munkaerő-piaci kompetenciafejlesztést végzünk. Alapítványunk a társadalom perifériáján élők közül közvetlenül évi 315 főt részesít segítségnyújtásban, ami közvetetten 1100 főt ment meg attól, hogy véglegesen lecsússzon a lét alatti osztály tagjai közé. A hátrányos helyzetű emberek végleges leszakadásának megakadályozása társadalmi érdek.

tanacsadas_2Nők számára a következő területeken nyújtunk segítséget, végzünk tanácsadást: életvezetési ismeretek, háztartás-gazdálkodás, vállalkozásindítás, a karrier és a család összehangolása, egészséges életmódra nevelés, egészségnevelés. Hátrányos helyzetűeknek biztosítunk jogi segítségnyújtást, segítünk az önálló életvitel kialakításában; problémákkal küzdő háztartások fordulnak hozzánk háztartási adósságkezelési gondjaik enyhítésére. Munkánkat az egyéni és a csoportos szociális munka módszereivel végezzük.