Kezdőlap » Elindult legújabb, nőknek szóló projektünk

Elindult legújabb, nőknek szóló projektünk

Mint arról korábban már hírt adtunk, 2011. novemberében benyújtott ÉMOP 3.3.1 „Fókuszban a Nők – TÁM-PONT szolgáltató iroda kialakítása munkaerőpiacon hátrányos helyzetűek részére” című pályázatunkat a bíráló bizottság támogatásra érdemesnek ítélte.

A projekt keretében a Vásártéren kerül kialakításra egy ügyfélfogadásra és egyéni esetkezelésre is alkalmas, akadálymentes szolgáltató iroda, az alagsorban tréning- és oktatóteremmel.

A projekt ESZA részének megvalósítása már megkezdődött. Ennek keretében munkaképes korú, de jelenleg állás nélküli nők számára biztosítunk egyéni és csoportos szociális munkát, tréningeket, kompetenciafejlesztést (munkavállalói és vállalkozói kompetenciák), pszichológiai tanácsadást. Decemberben kezdtük meg az ügyfelek toborzását, bevonását, mely várhatóan 2013 márciusáig tart majd.

Az alábbi célcsoportokból várunk jelentkezőket:

–     50 év fölöttiek
–     tartós munkanélküliek
–     GYES-ről, GYED-ről visszatérők
–     munkájukat elveszítők
–     munkatapasztalattal nem rendelkezők

Projektünk kiemelt hangsúlyt helyez a vállalkozóvá válás segítésére, ezért a belépési feltételeknek megfelelő jelentkezők körében vállalkozói attitűdmérést végzünk. A képzési tematika része a vállalkozói kompetenciák fejlesztése, melyet egyéni esetkezelés, tréningek és szociocsoport előznek meg. Ezzel képessé tesszük résztvevőinket arra, hogy önálló vállalkozást indítsanak és működtessenek, így be- vagy visszavezetve őket a munka világába.